Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Världen

Dödsfall med koppling till Enron

En man som misstänks ha kopplingar till den stora Enronskandalen i USA hittades på onsdagen död i en park i östra London.

Mannen som arbetade på Bank of Scotland hade förhörts av FBI med anledning av bankens och dotterbanken Natwests affärer med Enronaktier.

Utredningen kring Enron är högaktuell i Storbritannien just nu med anledning av att tre personer som arbetade på Natwest kommer att utlämnas till USA under torsdagen. De efterlystes av FBI redan 2002 sedan de rått sin bank att sälja aktier i ett Enronbolag till underpris. De tre lämnade sedan Natwest, köpte aktier för 250 000 dollar i Enronbolaget, vilka de sedan sålde för 7,3 miljoner dollar.

Mannen som hittats död var den som godkände Natwests försäljning av Enronaktier. Polisen vet ännu inte hur han dog eller huruvida dödsfallet har kopplingar till affärerna.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.