Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Världen

Dödsskjutningen som utlöste kravallerna

29-årige Mark Duggan sköts ihjäl av polisen i torsdags. Även en polisman skadades i skottväxlingen på Ferry Lane i Tottenham i London. Det är ännu oklart hur skjutningen gick till.

Händelsen utreds av The Independent Police Complains Commission, IPCC, som ännu inte har kommit med något utlåtande.

Men enligt tidiga uppgifter till BBC ska en polisman ha skadats först i skottväxlingen.

Händelsen inträffade när poliser från Scotland Yards beväpnade avdelning CO19 stoppade en bil som Mark Duggan färdades i.

Polismannen som skadades fördes till sjukhus, men fick senare åka hem. Hans liv kan ha räddats av att hans polisradio uppges ha tagit emot kulan.

Minst tre skott ska ha avfyrats. Ett handeldvapen hittades vid bilen.

Enligt Daily Mails nätupplaga var 29-åringen en lokal  "gangster". En boende i området mannen kom från, Broadwater Farm, säger till Daily Mail att 29-åringen var en "elder", det vill säga väl känd och respekterad på hemmaplan.

IPCC skriver på sin hemsida att dödsskjutningen ska utredas så fort som möjligt och man ber eventuella vittnen att ta kontakt.

I Storbritannien är dödsfall där polisen står för dödandet sällsynta. Den vanliga patrullerande polisen bär inte vapen i Storbritannien.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.