Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-04-25 12:33

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/domare-vagrar-halla-algeriskt-val/

Världen

Domare vägrar hålla algeriskt val

Protester utanför justitiedepartementet i Alger på lördagen. Foto: Ryad Kramdi/AFP

Domare som är verksamma vid lokala domstolar i Algeriet kommer att bojkotta det nationella val som planeras till den 4 juli. Ett hundratal domare och verksamma jurister demonstrerade utanför det algeriska justitiedepartementet på lördagen.

Rätta artikel

Domarna vid de lokala domstolarna har en avgörande roll vid val, då de har det yttersta ansvaret för röstlängden. De som protesterar anser att valet den 4 juli inte kan anses vara rättvist eller fritt om det hålls under samma former som under den nyligen avgångne Abdelaziz Bouteflikas 20-åriga presidentperiod.

Landets tillfällige ledare Abdelkader Bensalah har utlovat ett transparent val, men de omfattande demonstrationerna i landet har fortsatt, med krav om mer långtgående förändringar i den algeriska toppen.

På fredagen urartade demonstrationer i Alger delvis i sammandrabbningar med polis, som använde tårgas och vattenkanoner. Dagen efter höjer protestledare varnande röster om att polisen kan ha slutat agera passivt.

Ämnen i den här artikeln:

Algeriet
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt