Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-06-01 07:26

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/domd-trumpadvokat-slipper-fangelset/

Världen

Dömd Trumpadvokat slipper fängelset: ”Så mycket jag vill säga”

Michael Cohen, tidigare advokat åt USA:s president Donald Trump. Arkivbild.
Michael Cohen, tidigare advokat åt USA:s president Donald Trump. Arkivbild. Foto: Jonathan Carroll/AP

Michael Cohen, tidigare president Donald Trumps personliga advokat, har fått lämna fängelset i delstaten New York. ”Det är så mycket jag vill säga och tänker säga”, skriver Michael Cohen i ett inlägg på Twitter. 

TT Text

53-åringen har avtjänat drygt ett år av ett treårigt fängelsestraff för delaktighet i att betala två kvinnor för att hålla tyst om påstådda sexuella relationer med den amerikanske presidenten. Cohen dömdes även för ekonomisk brottslighet samt för att ha ljugit inför kongressen.

När Michael Cohen anlände till sitt hem på Manhattan på torsdagsmorgonen, amerikansk tid, svarade han inte på frågor från de närvarande medierna. Senare under dagen publicerade han dock ett inlägg på Twitter:

”Jag är väldigt glad över att vara hemma och åter tillsammans med min familj. Det är så mycket jag vill säga och tänker säga. Men det är inte rätt tid just nu. Snart”, skriver Michael Cohen.

Cohen, som uppges få slippa fängelset på grund av coronapandemin, väntas avtjäna resten av straffet i husarrest.

https://twitter.com/MichaelCohen212/status/1263500906609496064