Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Världen

Dränkte sig själv med hustruns huvud i ett betongblock

När mannen mördat och styckat sin fru göt han in hennes huvud i ett betongblock och tog sedan sitt eget liv genom att sänka blocket och sig själv i en sjö.

De makabra fynd som gjorts under de senaste i dagarna i sjön Taun i Österrike fick på tisdagen sin förklaring. Två väskor med kroppsdelar från en kvinna och en död man liggande fastspänd på botten av sjön, med sina armar bundna till väskor med betongblock, förvånade till en början polisen.

Men när polisen undersökte det ena betongblocket hittades huvudet till kvinnan som visade sig vara den 72-årige mannens 71-åriga hustru, skriver den österrikiska tidningen Kurier.

Enligt den österrikiska polisen har mannen strypt sin hustru, vilket ska ha inträffat någon gång under den sista veckan av 2015, och därefter styckat hennes kropp, skriver The Guardian.

Efter att ha gjutit in hennes huvud i ett betongblock stoppade han det i en resväska och stenar och verktyg i en annan varefter han hoppade i sjön, med de båda fastknutna runt sina handleder, för att dränka sig.

Där hittades han sedan på några meters djup av polisens dykare.

Polisen tror inte att någon ytterligare person var inblandad.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.