Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Världen

Drottningens hattar för höga för Citroën

Foto: AP/Gregorio Borgia

Drottning Elizabeths hattar har gett den franska presidentstaben huvudbry. Hattarna är nämligen för höga för den bil drottningen var tänkt att färdas i under sitt besök i landet nästa vecka.

Storbritanniens drottning Elizabeth II ska i nästa vecka besöka Frankrike för att delta i 70-årsjubileet av Dagen D, den 6 juni 1944, då landstigningen i Normandie inleddes, rapporterar nyhetskanalen Sky News.

Enligt planen skulle den brittiska monarken under besöket ha färdats i president François Hollandes officiella bil, en Citroën DS5. Men nu har presidentstaben insett att bilen inte är kompatibel med drottningens hattar. Drottning Elizabeth skulle inte kunna sitta upprätt utan att hennes huvudbonad pressas ihop mot taket.

I stället kommer nu drottning Elizabeth att få åka i en Renault Vel Satis, som är drygt 6,6 centimeter högre än Citroën DS5, under sitt Frankrikebesök, skriver Sky News.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.