Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-11-20 22:54 Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/dubbelmord-i-butik-i-kentucky-tros-vara-hatbrott/
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Världen

Dubbelmord i butik i Kentucky tros vara hatbrott

Anställda utanför butiken efter skottlossningen.
Anställda utanför butiken efter skottlossningen. Foto: Timothy D Easley/AP

En skjutning i en matbutik i den amerikanska delstaten Kentucky tidigare i veckan, då två personer dödades, misstänks nu vara ett hatbrott.

En 51-årig man som gripits misstänkt för två mord i en butik i Kentucky i USA tros nu ha drivits av rashat, skriver BBC.

De två personer som sköts ihjäl var afroamerikaner, en 69-årig man och en 67-årig kvinna.

Enligt polisen hade gärningsmannen 10–15 minuter före skjutningen försökt ta sig in i en baptistkyrka som domineras av afroamerikanska besökare. Det framgår av övervakningsbilder.

Det var i onsdags en man öppnade eld i en livsmedelsbutik i utkanten av staden Jeffersonville. Den 69-årige man som dödades befann sig i butiken tillsammans med sitt 12-åriga barnbarn.

Ett vittne berättar för lokalmedier att han försökte skydda barnet samtidigt som han rusade ut för att ropa på hjälp. Barnet klarade sig utan skador

Den 67-åriga kvinnan sköts ihjäl på parkeringen utanför butiken.

Där öppnade samtidigt ett annat vittne, Ed Harrell, eld mot gärningsmannen, men utan att träffa. Några minuter senare greps 51-åringen av polis.

Harrell berättar för tidningen Courier Journal att gärningsmannen ropat till honom: ”Skjut inte. Jag tänker inte skjuta dig. Vita skjuter inte varandra.”

Den gripne 51-åringen anklagas för mord i två fall och för att hänsynslöst ha utsatt andra för fara i tio fall.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.