Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-05 10:23

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/ebola-ej-langre-internationellt-halsonodlage/

Världen

Ebola ej längre internationellt hälsonödläge

Det råder inte längre internationellt hälsonödläge på grund av blödarsjukdomen ebola. Detta då epidemin i östra Kongo-Kinshasa i torsdags formellt konstaterades ha upphört.

TT Text

Beskedet kommer från Världshälsoorganisationen på fredagen.

WHO utlyste internationellt hälsonödläge i juli förra sommaren, omkring ett år efter det att utbrottet startade i östra Kongo-Kinshasa.

Epidemin utvecklades till den största näst efter ebolaepidemin i Västafrika 2013–2016 då över 11.300 människor avled.

I östra Kongo-Kinshasa krävdes närmare 2.280 liv under utbrottet. Ett mindre omfattande ebolautbrott pågår fortfarande i nordvästra delen av landet.

Ämnen i artikeln

Ebola
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt