Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-02-20 16:45

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/ebolavaccin-raddar-tusentals-i-kongo-kinshasa/

Världen

Ebolavaccin räddar tusentals i Kongo-Kinshasa

Ett vaccinationsprogram har förhindrat tusentals dödsfall i Kongo-Kinshasa, uppger landets hälsominister Oly Ilunga Kalenga.

Rätta artikel

– Jag tror att vi har lyckats förhindra att epidemin sprids i storstäderna (i regionen), säger han.

Totalt har 76.425 människor vaccinerats, och genom insatserna har även spridningen av smittan till grannländerna stoppats, uppger Kalenga.

– Det största problemet är den stora rörligheten i befolkningen, säger han.

Sedan utbrottet började i augusti i provinsen Norra Kivu har 502 människor dött i ebola och 271 botats, enligt landets hälsodepartement.

Regionen, som gränsar till Uganda och Rwanda, är hårt drabbad av väpnade konflikter, vilket har försvårat arbetet med att få bukt med sjukdomen.

Ämnen i den här artikeln:

Ebola
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt