Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Världen

Egypten öppnar gränsen till Gaza

På tisdagen öppnade Egypten gränsen till Gaza som en följd av den internationella kritik som riktats mot Israels och Egyptens blockad av området.

Hamas gick under tisdagen ut med att gränsen till Egypten kommer att vara öppen mellan nio på morgonen till sju på kvällen.

Gränsen vid staden Rafah i södra Gaza är den enda del som inte kontrolleras fullt ut av Israel. Den oväntade öppningen av gränsen är ”tills vidare” och en permanent öppning vore ett rejält bakslag för Israel och en seger för Hamas.

En egyptisk säkerhetskälla säger till nyhetsbyrån Reuters att gränsen öppnas under obestämd tid för att göra det möjligt för humanitär och medicinsk hjälp att komma fram till Gaza. Gränsöppningen innebär även att palestinier nu kan röra sig fritt mellan länderna.

Däremot kommer ”hårda material” inte få passera gränsen, skriver Reuters.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.