Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Världen

Eiffeltornet blir terrorsäkrat

Arbetet med att säkra Eiffeltornet i Paris mot terrorattacker är nästan färdigt. I mitten av juli ska skottsäkra glasväggar och metallstaket omgärda Frankrikes mest kända byggnadsverk.

De 6,5 centimeter tjocka väggarna är inte bara skottsäkra utan de ska också stå emot fordon som söker köra igenom dem, enligt Bernard Gaudillère, chef för SETE som driver tornet.

Väggarna löper runt två av Eiffeltornets sidor. Metallstaket har satts upp runt de andra två sidorna.

Säkerhetsarbetet inleddes i fjol. Totalt kommer säkerhetsåtgärderna kring Eiffeltornet kosta närmare 35 miljoner euro, drygt 350 miljoner svenska kronor.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.