Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-01-18 15:39

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/ekonomisk-kris-drar-unga-till-landsbygden/

Världen

Ekonomisk kris drar unga till landsbygden

Bild 1 av 6 För tre år sedan lämnade Michail och Valerija Bazjan medelklasslivet i Tver, knappt 20 mil nordväst om Moskva. I dag bor de på landsbygden och försörjer sig på bland annat getuppfödning.
Foto: Oksana Yushko
Bild 2 av 6
Foto: Oksana Yushko
Bild 3 av 6 Valerija och Polina gör te och kosmetika av örter, som de säljer i Kusjalino.
Foto: Oksana Yushko
Bild 4 av 6 Gruppen har lärt sig att slakta av grannar och på nätet.
Foto: Oksana Yushko
Bild 5 av 6 Michail anser att Vladimir Putins auktoritära ledarskap behövs i Ryssland, men vill själv ha så lite som möjligt med myndigheter att göra.
Foto: Oksana Yushko
Bild 6 av 6 De har startat biodling och föder upp getter och minigrisar. Försäljningen av honung, getmjölk och kvarg går stadigt uppåt, griskultingar säljs som husdjur med god förtjänst.
Foto: Oksana Yushko

I den ekonomiska depressionens Ryssland väljer unga ryssar allt oftare att ändra livsstil helt och hållet. På den eftersatta ryska landsbygden finns det oanade möjligheter att försörja sig. DN reste till en by utanför Tver för att träffa ett kollektiv bestående av unga människor som har slagit sig samman, köpt mark och startat ett nytt liv.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in