Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-11 10:17

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/en-del-av-sri-lankas-terrorister-levde-lyxliv/

VÄRLDEN

En del av Sri Lankas terrorister levde lyxliv

Polisen visar upp en banderoll där det på arabiska står: ”Det finns ingen gud utom Allah.” Banderollen hittades efter att polisen gjort en räd i ett misstänkt terroristtillhåll.
Polisen visar upp en banderoll där det på arabiska står: ”Det finns ingen gud utom Allah.” Banderollen hittades efter att polisen gjort en räd i ett misstänkt terroristtillhåll. Foto: Gemunu Amarasinghe/AP

Lyxbilar, utlandsstudier och fina hem. De detaljer som sipprat ut om terroristerna som på påskdagen tog 250 människors liv i Sri Lanka tyder på att en ganska välmående skara män låg bakom dåden. Samtidigt kommer nya uppgifter som stärker misstankarna om att förövarna hade band till terrororganisationen IS.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.