Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-01-22 03:31

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/en-helt-vanlig-dag-i-gaza/

VÄRLDEN

En helt vanlig dag i Gaza

Bild 1 av 8 I flera dagar ligger den brännskadade pojken på sjukhuset i Gaza City utan att någon vet vem han är. En släkting kan till slut identifiera honom med hjälp av ett födelse­märke. Yamin Abu Jabir är fyra år. I explosionen som skadade honom förlorade han sin mamma, sin pappa, sina syskon och flera andra släktingar.
Foto: Paul Hansen
Bild 2 av 8 Över 2 000 människor dog när kriget blev vardag i Gaza i somras.
Foto: Paul Hansen
Bild 3 av 8 Nioårige Moneim står på lastbilsflaket och gråter förtvivlat. Framför honom ligger tre kroppar invirade i plast. Det är hans mamma Nihad och de yngre systrarna Halima och Baráa, som ska föras till den sista vilan. De dog när en missil slog ned under ett besök hos släktingar.
Foto: Paul Hansen
Bild 4 av 8 Lutade mot väggen på sjukhuset Kamal Adwan står bårar i metall på rad. De är fläckiga av blod från skadade och döda som burits in.
Foto: Paul Hansen
Bild 5 av 8 Både släktingar och grannar finns med bland de döda som Ahmed Jadallah gör i ordning på bårhuset.
Foto: Paul Hansen
Bild 6 av 8 Mohammad Sulaiman har förlorat sin hustru och två av sina barn.
Foto: Paul Hansen
Bild 7 av 8 Ett uppspänt tygstycke skänker skugga åt en grupp män, som samlats till bön utanför en sönderbombad moské. Över sextio moskéer har jämnats med marken under Gazakonflikten. Israel har motiverat attackerna med att moskéerna fungerar som gömställe och/eller avskjutningsplatser för raketer.
Foto: Paul Hansen
Bild 8 av 8 Ahmad Jounned tittar på det som var hans hem. Det förstördes när den intilliggande moskén El Omeri bombades.
Foto: Paul Hansen

Sommarens krig i Gaza har mynnat ut i vapenvila och världens strålkastare riktas mot andra konflikter. Möt människorna i Gaza, vars liv har förändrats för alltid.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in