Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-28 14:46

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/en-ryss-i-ukraina-som-betackar-sig-for-putins-hjalp/

VÄRLDEN

En ryss i Ukraina som betackar sig för Putins hjälp

Filmregissören Oleg Sentsov var rysk politisk fånge i fem år, men släpptes i en fångutväxling mellan Ryssland och Ukraina.
Filmregissören Oleg Sentsov var rysk politisk fånge i fem år, men släpptes i en fångutväxling mellan Ryssland och Ukraina. Foto: Nicklas Thegerström

Oleg Sentsov, ukrainsk filmregissör från Krim, var Rysslands mest kände politiske fånge under de fem år han tillbringade i sibiriska läger. Han släpptes i en fångutväxling, och kämpar nu för att alla ukrainska politiska fångar i Ryssland friges – och för att Krim återgår till Ukraina.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.