Turkiets president Erdogan i samtal med Rysslands president Putin - DN.SE
Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Världen

Erdogan i samtal med Putin om samarbete

Putin och Erdogan på en bild från den 10 oktober 2016.
Putin och Erdogan på en bild från den 10 oktober 2016. Foto: Alexei Druzhinin/Kreml Poolfoto/AP

Samtidigt som USA:s president Donald Trump höjer tullar och ökar trycket på sin Natoallierade Turkiet möttes Turkiets president Recep Tayyip Erdogan och hans ryske motpart Vladimir Putin i ett telefonmöte på fredagen.

Ännu är mycket litet känt när det gäller exakt vad de två presidenterna talade om men källor säger till turkiska Hurriyet att Erdogan och Putin bland annat tog upp bilaterala och regionala frågor som rör ekonomiska relationer mellan de båda länderna.

Andra frågor som kom upp var handel, försvar och energi, skriver tidningen. 

Telefonmötet kommer att följas upp av ett möte i Turkiets huvudstad Ankara mellan Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov och Turkiets Mevlüt Çavuşoğlu. 

En fråga som då kommer upp är utvecklingen i Syrien där president Erdogan hoppas få president Putin att lämna en garanti för ett stopp för attacker i Idlibregionen. 

Turkiet har sedan en tid militära styrkor i Idlib där rebellerna fortfarande har ett starkt fäste, ett fäste som Syriens president Bashar al-Assad har lovat att krossa.

Läs också: Ras för turkiska liran kan drabba europeiska banker 

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.