Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Mitt DN - skapa ditt nyhetsflöde Mina nyhetsbrev Ämnen jag följer Sparade artiklar Kunderbjudanden Kundservice och prenumeration Logga ut
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Världen

Erdogan tänker inte vara tyst om Saudiarabien

Den turkiske presidenten Recep Tayyip Erdogan.
Den turkiske presidenten Recep Tayyip Erdogan. Foto: Attila Kisbenedek/AFP/TT

Turkiet kan inte vara tyst om den saudiske journalisten Jamal Khashoggis försvinnande, hävdar landets president Recep Tayyip Erdogan.

– Vi utreder alla aspekter av händelsen, säger han till tidningen Hürriyet.

Jamal Khashoggi har inte setts till sedan han klev in på det saudiska konsulatet i Istanbul den 2 oktober. Saudiarabien vidhåller att journalisten lämnade konsulatet samma dag, men turkiska företrädare misstänker att dissidenten mördats på konsulatet och att ett underrättelseteam på 15 saudier flögs till Turkiet för uppgiften.

Enligt turkiska myndigheter har konsulatets övervakningsbilder från dagen då Jamal Khashoggi kom dit försvunnit.

– Är det möjligt att det inte funnits några kamerasystem på det saudiarabiska konsulatet när det här hände? frågar sig Erdogan, enligt Hürriyet.

Läs mer: Detta vet vi om Jamal Khashoggis försvinnande

Läs mer: Erik Ohlsson: Fallet Khashoggi får västvärlden att markera mot Saudi 

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.