Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-10-24 11:05

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/erik-de-la-reguera-trump-trolig-vinnare-pa-macrons-narmande/

Världen

Erik de la Reguera: Trump trolig vinnare på Macrons närmande

Frankrikes president Emmanuel Macron är säker på sin sak, ett närmande till Donald Trump är nödvändigt för att bland annat rädda klimatöverenskommelsen. Men frågan är om det inte är USA:s president som har mest att tjäna på närmandet.
Frankrikes president Emmanuel Macron är säker på sin sak, ett närmande till Donald Trump är nödvändigt för att bland annat rädda klimatöverenskommelsen. Men frågan är om det inte är USA:s president som har mest att tjäna på närmandet. Foto: Michel Euler/AP

Paris. Vem tjänar mest på att USA:s president bjöds in till militärparaden i Paris den 14 juli? Emmanuel Macron tycks övertygad om att ett närmande till Donald Trump är nödvändigt för att rädda klimatavtalet och banden mellan Västeuropas demokratier och USA. Men frågan är vem som har mest att fira i slutändan.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in