Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-13 17:06

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/erik-esbjornsson-numera-minns-ingen-har-olof-palme-eller-hans-garning/

VÄRLDEN

Erik Esbjörnsson: Numera minns ingen här Olof Palme eller hans gärning

Illustration: Jens Magnusson

Synen på Sverige. ”Sweden? Scania – very good buses.” För en vilsen backpacker på sent 1990-tal kom det som en total överraskning att det enda transportmedlet för långdistansresor i Tanzania var bussar som stånkande sig fram på de smala vägarna, skriver Erik Esbjörnsson, DN:s medarbetare i Afrika. Tåglinjerna på kartorna hade reducerats till långsiktiga målsättningar och det nationella flygbolaget hade inte lyckats lyfta på decennier.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.