Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-05-11 18:45

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/erik-ohlsson-fallet-khashoggi-far-vastvarlden-att-markera-mot-saudi/

VÄRLDEN

Erik Ohlsson: Fallet Khashoggi får västvärlden att markera mot Saudi

Yemeni Tawakkol Karman, journalist, fredsaktivist och vinnare av Nobels fredspris, demonstrerar utanför den saudiska ambassaden. Bredvid henne står den egyptiske oppositionspolitikern Ayman Nour.
Yemeni Tawakkol Karman, journalist, fredsaktivist och vinnare av Nobels fredspris, demonstrerar utanför den saudiska ambassaden. Bredvid henne står den egyptiske oppositionspolitikern Ayman Nour. Foto: Ozan Kose/AFP/TT

Guldkantade vapenkontrakt har bidragit till att västvärlden blundat för Saudiarabiens övertramp på människorättsområdet. Men fallet med den försvunne, sannolikt mördade, journalisten Jamal Khashoggi kan visa sig vara en vändpunkt. Nu ökar pressen på att framför allt USA:s president Donald Trump ska agera mot sina saudiska affärsvänner i kungahuset.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in