Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-15 03:14

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/eritreaner-lattade-men-vantar-med-att-fira/

VÄRLDEN

Eritreaner lättade men väntar med att fira

Många eritreaner i Addis Abeba är livrädda för att ställa upp på bild av rädsla för regimen i hemlandet. De är glada över freden men väntar med att fira tills president Isaias är borta.
Många eritreaner i Addis Abeba är livrädda för att ställa upp på bild av rädsla för regimen i hemlandet. De är glada över freden men väntar med att fira tills president Isaias är borta. Foto: Erik Esbjörnsson

Addis Abeba. Etiopien och Eritrea har officiellt avslutat det drygt 20 år långa inbördeskriget med ett avtal som undertecknades på måndagen av Etiopiens premiärminister Abiy Ahmed och Eritreas president Isaias Afewerki i Eritreas huvudstad Asmara.

Bland de många eritreaner som under åren flytt till grannlandet var glädjen över freden påtaglig – men firandet kommer inte nu.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.