Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Världen

Ett andra ebolafall bekräftat i Sierra Leone

Ett andra fall av den fruktade och ofta dödliga sjukdomen ebola skakar nu Sierra Leone i Västafrika. Myndigheterna räknar dessutom med att omkring 100 personer kan ha kommit i kontakt med den kvinna som avled för en kort tid sedan.

Det var i fredags i förra veckan som en 22-årig kvinna avled i Sierra Leone. Tester har sedan visat att hon drabbats av ebola.

På onsdagen bekräftade myndigheterna att ytterligare en person drabbats, den här gången en 38-årig kvinna, skriver nyhetsbyrån Reuters. 38-åringen hade hjälpt den sedan dess avlidna 22-åringen och nu fruktar hälsovårdsmyndigheterna i landet att en ny epidemi kan vara på gång.

109 personer beräknas ha varit i kontakt med 22-åringen, skriver Chicago Times. Av dessa bedöms 28 löpa stor risk att ha smittats. Samtliga 28 har satts i karantän.

Under den epidemi som drabbade det fattiga landet mellan 2013 och 2014 dog närmare 4.000 människor till följd av sjukdomen. Sammanlagt avled fler än 11.300 personer sedan de smittats av ebola i Västafrika under samma period.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.