Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-10-24 03:07

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/ett-ar-efter-kuppforsoket-de-ar-utstotta-utpekade-och-bespottade/

Världen

Ett år efter kuppförsöket: De är utstötta, utpekade och bespottade

Bild 1 av 7 PROFESSORN. Melahat och Engin Aydin har fått betala ett högt pris efter kuppförsöket. Deras 20-årige son Ibrahim tog sitt liv efter all press och social isolering som följde på att pappan, som var professor vid Izmirs universitet, blev utpekad som misstänkt Gülenanhängare.
Foto: Yusuf Sayman
Bild 2 av 7 SKÖTERSKAN. Fatma Turkan Aydergan har jobbat som sjuksköterska i 20 år och är en av de svartlistade. Hon vet inte varför men tror det är för att hon är fackligt aktiv.
Foto: Yusuf Sayman
Bild 3 av 7 MILITÄRDOMAREN. Medan Can är fängslad utan dom eller åtal sitter föräldrarna varje dag i hans övergivna rum. De hade satsat allt på sonens utbildning, nu är deras framtid i spillror.
Foto: Yusuf Sayman
Bild 4 av 7 LÄKAREN. Erkan Dikmen har svartlistats för att han åkte till gränsstaden Suruc för att hjälpa patienter från Kobane.
Foto: Yusuf Sayman
Bild 5 av 7 LÄRARNA. Akademikern och läraren Nuriye Gülmen har valt att hungerstrejka tillsammans med sin kollega Semih Özakca och har inte ätit på över 120 dagar. Folk över hela landet stöttar henne trots att polisen griper henne gång på gång.
Foto: Yusuf Sayman
Bild 6 av 7 LÄRARNA. Hungerstrejkande Nuriye Gülmen har blivit en symbol för de svartlistade och många kommer fram med blommor, andra skakar hennes hand och flera journalister är på plats.
Foto: Yusuf Sayman
Bild 7 av 7 Veli Agbaba
Foto: Yusuf Sayman

○ Utpekade och bespottade. Några har slutat äta. Andra har tagit sina liv. Alla befinner sig på president Recep Tayyip Erdogans svarta lista.

○ På lördag har det gått ett år sedan det misslyckade kuppförsöket i Turkiet. 40.000 har fängslats och 150.000 avskedats eller stängts av från sina jobb.

○ DN har mött några av de som drabbats av den turkiska regimens urskillningslösa utrensning.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in