Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-09-16 04:58

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/eu-eller-ryssland-landet-star-vid-ett-vagskal/

Världen

EU eller Ryssland – landet står vid ett vägskäl

Bild 1 av 4 Vad är bäst för Ungern, EU eller Ryssland? Ferenc Sztárónszky, 63, pensionär, Baja:– Viktor Orbán vill bara ha pengar av Putin eftersom vi är så skuldsatta. Nu vill vi visa Merkel att vi vill tillhöra EU och inte östvärlden. Vi vill ha bra ekonomiska relationer med Ryssland, men inte bli uppbundna.
Bild 2 av 4 Vad är bäst för Ungern, EU eller Ryssland? Maria Birta, 39 år, bokförare, Padova:– Jag är född som ungersktalande i Transsylvanien och EU förändrade mitt liv, unionen gav mig friheten. Därför tror jag också att EU är bäst för Ungern.
Bild 3 av 4 Vad är bäst för Ungern, EU eller Ryssland? Miklos Balaskó, 28 år, arkitekt, Budapest:– EU är bäst för Ungern. Putin använder metoder som man inte kan sympatisera med, jag tänker på aggressionen mot Ukraina. Jag tror också att mänskliga rättigheter kränks i hans land.
Bild 4 av 4 Vad är bäst för Ungern, EU eller Ryssland? Nora Trábert, 66 år, pensionerad gymnasielärare, Budapest:– En mycket svår fråga. Jag är en trogen Orbánanhängare. Om han går mot Ryssland och Putin så finns det en anledning till det. Jag har stor respekt för Merkel också, men anser inte att EU ska bestämma vår politik.

Ska Ungern välja EU eller Ryssland? Efter en stormig politisk höst kommer den frågan upp på dagordningen när Angela Merkel och Vladimir Putin nu med kort mellanrum besöker Budapest. I går hölls den första manifestationen – för Europa.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in