Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Världen

Europarådet sällar sig bland kritikerna

Även Europarådets kommissionär för mänskliga rättigheter, Thomas Hammarberg, riktade på onsdagen kritik mot hanteringen av romer i Frankrike. ”Europeiska länder och deras ledare måste förstå deras ansvar för romernas nuvarande situation”, skriver Thomas Hammarberg på sin blogg.

På tisdagen dundrade EU:s justitiekommissionär Viviane Reding fram sin kritik mot Frankrikes behandling av romer på en träffpress i Bryssel. I dag onsdag sällade sig Europarådets kommissionär för mänskliga rättigheter bland kritikerna. På sin blogg kritiserade Thomas Hammarberg inte bara Frankrike, utan flera europeiska länder för deras behandling av romer.

Italien kritiserades för att ha arresterat och deporterat ett stort antal rumänska romer de senaste åren och även Sverige och Danmark nämndes i sammanhanget. Framför allt kritiserar Hammarberg politiker som angriper romer som grupp för att vinna poäng hos den egna befolkningen.

”Den stigmatiserande retoriken måste få ett slut. Seriösa steg måste tas för att möta diskrimineringen av romer, inte minst i deras hemländer”, skriver Thomas Hammarberg på sin blogg.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.