Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-15 21:06

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/eva-brauns-underbyxor-salda-for-44000-kronor/

Världen

Eva Brauns underbyxor sålda för 44.000 kronor

Eva Braun och diktatorn, massmördaren och nazistledaren Adolf Hitler. Foto: Keystone

En anonym köpare har betalat drygt 44 000 kronor för ett par trosor som tillhört Hitlers älskarinna Eva Braun. 

– Det är ett stort intresse för personliga ägodelar från andra världskriget, säger auktionsförrättaren Jonathan Humbert till BBC. 

Ett par ljusrosa silkestrosor som tillhört diktatorn och nazistledaren Adolf Hitlers älskarinna Eva Braun har sålts på auktion i England. 

Den anonyme köparen som ska ha bjudit på föremålet över telefon köpte också ett matchande nattlinne för 32.000 kronor. På trosorna är också Brauns initialer broderade. 

Auktionen hölls av auktionshuset Humbert and Ellis i Towcester i mellersta England. 

På samma auktion såldes också en ett guldarmband som tillhört den högt uppsatte nazisten Hermann Görings fru. Armbandet har en rund berlock med en svastika på, berlocken går att öppna och innehåller en bild av Adolf Hitler. 

Auktionsförrättaren Jonathan Humbert säger att intresset för personliga ägodelar som tillhört centrala figurer i Nazistyskland har vuxit på senare år. 

– Även utan proveniens kan de komma upp i riktigt höga priser, säger han till BBC. 

Det är inte olagligt att sälja nazist-prylar i Storbritannien men på senare år har auktioner liknande den ovanstående upprört. Flera parlamentsledamöter har lyft frågan om att förbjuda den typen av försäljning, enligt BBC.