Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Världen

Evangelisk rådgivare: Gud ger Trump rätt att oskadliggöra Kim Jong Un

Robert Jeffress, pastor med kristen evangelisk förankring, stöder Donald Trump.
Robert Jeffress, pastor med kristen evangelisk förankring, stöder Donald Trump. Foto: Carolyn Kaster / AP

Pastor Robert Jeffress, en av president Donald Trumps rådgivare i evangeliska frågor, säger i ett uttalande att presidenten har moralisk myndighet att oskadliggöra nordkoreanske ledaren Kim Jong Un.

– I frågan om hur vi ska hantera de som utför onda gärningar så ger Bibeln, i Romarbrevet, tydliga besked: Gud har förlänat härskare total maktbefogenhet att använda vilka som helst nödvändiga medel – inklusive krig – för att stoppa ondskan, säger Jeffress.

– I fallet Nordkorea har Gud gett Trump befogenhet att undanröja Kim Jong Un, säger Jeffress, enligt brittiska tidningen The Independent.

Jeffress säger i en telefonintervju med tidningen att han uppmanats att uttala sig efter det att Donald Trump sagt att om Nordkorea fortsätter att hota USA, kommer Pyongyang att ”mötas med eld och vrede”.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.