Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Världen

Explosion på IMF-kontor i Paris – en skadad

00:26. En kvinna har skadats lindrigt i samband med en explosion på Internationella valutafondens kontor i Paris.

En kvinna skadades lindrigt på händerna och i ansiktet i samband med en explosion inne på IMF:s kontor i Paris. Orsaken tros vara någon form av brevbomb.

En grekisk anarkistgrupp misstänks för dådet, uppger grekisk polis.

På torsdagsmorgonen skedde en explosion på Internationella valutafondens (IMF) kontor i Paris. En kvinna ska ha blivit lätt skadad i explosionen som tros vara orsakad av en brevbomb, rapporterar flera medier.

– Ett brev exploderade efter att det hade öppnats och en person blev lätt skadad på IMF:s kontor, säger en polis till nyhetsbyrån Reuters. 

Enligt Le Figaro ska händelsen ha inträffat runt klockan 11.30 och kvinnan ska ha ”vissa brännskador”. 

Kvinnan har fått skador på händerna och i ansiktet, enligt BFMTV.

En polisinsats pågår och flera ska ha evakuerats från byggnaden i förebyggande syfte, enligt en poliskälla. Även Världsbankens kontor i samma område omfattas av polisinsatsen, rapporterar Reuters.

Det är ännu inte känt vad motivet med att skicka brevbomben var. 

Händelsen sätts också i samband med en liknande händelse i Tyskland på onsdagen. På morgonen upptäcktes då en explosiv försändelse på det tyska finansdepartementet i Berlin, poststämplad i Grekland. En grekisk vänsterextrem grupp tog på sig det attentatsförsöket.

Senare på torsdagen gick grekisk polis ut med misstanken att ”grekiska anarkister” troligen låg bakom brevbomben mot IMF. 

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.