Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Världen

Explosioner vid militärflygplats i Syrien

Ryssland går med på att USA bjuds in till de samtal om Syriens politiska framtid som regeringarna i Moskva och Ankara enats om.
Samtidigt uppger syrisk militär att Israel har avfyrat raketer mot en militärflygplats nära Damaskus.

I december förhandlade Ryssland och Turkiet fram ett bräckligt eldupphör i Syrien, men då utan USA.

– USA borde definitivt bjudas in, det är vad vi har kommit överens om med Ryssland, säger Turkiets utrikesminister Mevlüt Cavusoglu efter ett möte i Cypern.

Samtalen ska äga rum i Astana i Kazakstan den 23 januari.

Eldupphöret har lugnat situationen i stora delar av landet, men striderna har fortsatt i vissa områden. På torsdagen dödades minst åtta personer i en misstänkt självmordsattack i Damaskus.

Syriens militär rapporterar att Israel har avfyrat raketer mot den viktiga militärflygplatsen Mazzah väster om huvudstaden Damaskus, och varnar Israel för konsekvenserna av vad som kallas en uppenbar attack.

Militären uppger att flera raketer avfyrats från ett område nära Gennesarets sjö i norra Israel precis efter midnatt, rapporterar statlig tv.

Attacken orsakade en brand på flygplatsen men det är okänt om människor skadades.

En AFP-medarbetare rapporterade om att ha hört flera smällar och sett en stor brand på flygplatsen. Röken kunde ses från hela huvudstaden.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.