Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-16 12:01

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/extremhogern/

Världen

Så hamnade de högerextrema i centrum av Trumps kampanj

01:52.

Richard Spencer vill bevara en vit majoritetskultur i USA. Möt ledaren för alternativhögern - som sprider judehat, kvinnohat och hat mot svarta.

Bild 1 av 3 – Vi måste få ett slut på det här misslyckade projektet med multikultur och mångfald, säger Richard Spencer.
Foto: Axel Öberg
Bild 2 av 3 Den berömda och kontroversiella sydstatsflaggan hissades vid South Carolinas delstatsbyggnad 1961 samtidigt som medborgarrättsrörelsen gjorde framsteg. Från 2015 får flaggan inte längre hissas vid offentliga byggnader, vilket väckte vissa protester i delstatshuvudstaden Columbia.
Foto: Bruce Smith/AP
Bild 3 av 3 Richard Spencer vill bevara den vita majoritetskulturen i USA. Nu hoppas den 38-årige högerextremisten bli en av de mäktigaste lobbyisterna i maktens Washington.
Foto: Axel Öberg

Tycker du att Donald Trump är extrem? Då har du inte träffat Richard Spencer. Han är ledare för alternativhögern – som sprider judehat, kvinnohat och hat mot svarta. Rörelsen har på kort tid klättrat upp i toppen av Trumps kampanj. Det sker samtidigt som Demokraterna försöker få den första svarta presidenten att efterträdas av den första kvinnliga presidenten.

Det är ingen slump.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in