Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-09 19:55

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/fa-doda-i-covid-19-i-finland-restriktionerna-har-fungerat/

VÄRLDEN

Få döda i covid-19 i Finland: ”Restriktionerna har fungerat”

Enligt Mika Salminen, direktör på Institutet för hälsa och välfärd, har Finlands restriktioner lett till färre dödsfall i covid-19.
Enligt Mika Salminen, direktör på Institutet för hälsa och välfärd, har Finlands restriktioner lett till färre dödsfall i covid-19. Foto: Niklas Meltio

I dag beslöt Finlands regering att Nyland inte längre behöver isoleras. Nu vidtar en ny fas i den finländska corona-strategin – att gradvis öppna upp efter begränsningarna.

I Finland har färre personer dött i covid-19 än i något annat nordiskt land, sett till befolkningen. Enligt Mika Salminen, direktör på Institutet för hälsa och välfärd, beror det på restriktionerna. Inte på att Finland befinner sig i en annan fas än Sverige.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.