Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Världen

Facebook, Google och Twitter lovar ta bort hatinlägg

Facebook, Google och Twitter lovar den tyska regeringen att ta bort inlägg som hotar människor och som är hatiska inom 24 timmar.

Den tyska regeringen har reagerat starkt på att det sociala nätverket Facebook inte aktivt tar bort inlägg som uppmanar till kriminella aktiviteter, är invandrarfientliga, hotar personer eller innehåller hat mot grupper av människor.

I november inleddes en utredning mot Facebooks Europachef sedan denne påståtts inte sett till att hatinlägg avlägsnades från Facebook, skriver nyhetsbyrån Reuters.

Utredningen ska ses i ljuset av de många flyktingar som kommit till Tyskland under den senaste tiden, något som har resulterat i en rad hatinlägg på olika sociala medier.

Onsdagens löften från de tre stora aktörerna betyder att den som upptäcker inlägg med tveksamt innehåll kan rapportera dem till företagens expertgrupper. Om ett inlägg bedöms som hatiskt eller uppmanar till lagbrott tas det bort.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.