Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-08-05 15:59

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/fallet-epstein-ghislaine-maxwell-vill-bli-fri-mot-borgen/

Världen

Fallet Epstein: Ghislaine Maxwell vill bli fri mot borgen

Ghislaine Maxwell/Jeffrey Epstein.
Ghislaine Maxwell/Jeffrey Epstein. Foto: Laura Cavanaugh/TT

Ghislaine Maxwell, som den 2 juli greps misstänkt för att ha försett den sexdömde amerikanske miljardären Jeffrey Epstein med unga flickor, begär att hon mot borgen ska släppas ur häktet. Hennes advokater hänvisar i en inlaga till ”covid-19-krisen och den inverkan den har på misstänkta i häktesmiljön”.

Den 58-åriga affärskvinnan – både amerikansk, brittisk och fransk medborgare – greps av USA:s federala polis FBI i sitt lyxhem i USA-delstaten New Hampshire. Om hon fälls i domstol kan straffet bli 35 år i federalt fängelse, rapporterar brittiska tidningen The Guardian.

Maxwells advokater hävdar att deras klient inte ska betraktas som rymningsbenägen. De beskriver henne som angelägen om att hålla en låg profil under det man kallar ”en karnevalsliknande mediebevakning”.

”Som denna domstol har noterat representerar covid-19-pandemin en hälsofara utan motstycke för individer i fängsligt förvar”, heter det vidare i inlagan, där advokaterna även pekar på problemen de ser att under dessa omständigheter på ett godtagbart sätt kunna förbereda sig själva och klienten inför en kommande rättegång.

Läs mer:

Katrine Marçal: Om Ghislaine Maxwell pratar kan det få stora konsekvenser för kungahuset

Prinsens vän: Ghislaine kommer aldrig att offra Andrew

Vän till Epstein greps för att ha lurat unga flickor till sex

Ämnen i artikeln

USA
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt