Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Världen

Falskspelare proppade igen avlopp med marker

En spelare som deltog i en pokerturnering på ett hotell i Atlantic City i USA fick kalla fötter och började spola ner de falska spelmarker han satsade med i en toalett. Snart hade de många markerna orsakat stopp i avloppssystemet.

Den 42-årige spelaren, från Fayetteville i delstaten North Carolina, hade med sig falska marker för sammanlagt 2,7 miljoner dollar, motsvarande cirka 17,5 miljoner kronor, till turneringen på hotellet Borgata i välkända spelstaden Atlantic City i New Jersey.

Spelandet gick hyfsat bra, skriver CNN på sin nyhetssajt – 42-åringen ska ha kammat hem 6.814 dollar i turneringen dit 4.800 spelare var anmälda. Resultatet underlättades förstås av att hans marker inte hade köpts in på ordinarie sätt...

Men så hände något, falskspelaren beslutade sig för att göra sig av med alla marker han hade med sig. Han vräkte ned dem i en toalett på Harrah´s hotell, granne med Borgata.

Men det blev för mycket för hotellets avloppssystem, rören proppades igen. Personal på hotellet upptäckte vad detta berodde på – falska marker för spel på Borgatas casino i avloppsrören – och kontaktade kollegerna på Harrah´s.

Förutom de nedspolade markerna påträffade polisen 160 falska marker, var och en värd 5.000 dollar, bland Borgatas äkta marker.

Den fuskande spelaren spårades till ett motell i Atlantic City. Han greps och anklagas för att ha riggat en publik tävling och begått stöld genom bedrägeri.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.