Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Världen

Fängslad vicepresident förlorar sin titel

Ecuadors vicepresident Jorge Glas stängs av eftersom han varit frånvarande från sin post i mer än tre månader. Anledningen – han sitter inlåst dömd till sex års fängelse för korruption.

Glas är den högst rankade latinamerikanska politiker som dömts och fängslats för sin roll i en stor mutskandal. Ett brasilianskt byggföretag uppges ha betalat mångmiljonbelopp för att säkra offentliga uppdrag. Skandalen har snärjt politiker i flera länder, bland annat Mexiko, Peru, Panama och Venezuela.

Glas dömdes den 13 december av Ecuadors högsta domstol. Han säger att han är oskyldig och kommer att överklaga. Men på grund av han frihetsberövats sedan den 2 oktober i väntan på rättegång har han inte kunnat fullgöra sina uppgifter.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.