Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-09-26 07:47

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/farcgerillan-kan-splittras-efter-hogste-ledarens-dod/

Världen

Farcgerillan kan splittras efter högste ledarens död

På söndagen bekräftades att Manuel ”Tirofijo” Marulanda, den colombianska Farcgerillans högste ledare, är död. I fredags genomfördes demonstrationer mot att gerillan håller den fransk-colombianska före detta presidentkandidaten Ingrid Betancourt fången.
På söndagen bekräftades att Manuel ”Tirofijo” Marulanda, den colombianska Farcgerillans högste ledare, är död. I fredags genomfördes demonstrationer mot att gerillan håller den fransk-colombianska före detta presidentkandidaten Ingrid Betancourt fången. Bild: Rodrigo Arangua/AFP, EPA och Inaldo Perez/AP

Den colombianska Farcgerillan bekräftade på söndagen att dess högsta ledare sedan mer än 40 år tillbaka, Manuel "Tirofijo" Marulanda, är död. Hans bortgång innebär ett hårt slag mot gerillan, som nu riskerar att splittras i olika fraktioner.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in