Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Världen

FBI-chefen vittnar om Trumps Rysslandskopplingar

Tidigare FBI-chefen James Comey.
Tidigare FBI-chefen James Comey. Foto: AP

Den sparkade FBI-chefen James Comey har gått med på att vittna om president Donald Trumps valkampanjs misstänkta kopplingar till Ryssland. Det skriver den amerikanska senaten i ett uttalande.

Beskedet om att Comey, som sparkades av Trump den 9 maj, kommer att vittna inför utskottet gavs av utskottets ordförande Richard Burr (R) och dess vice ordförande Mark Warner (D) strax före klockan 01 svensk tid natten mot lördagen.

Utfrågningen kommer att vara öppen för allmänheten och kommer att genomföras någon gång efter den 29 maj.

Det skriver flera amerikanska medier.

Läs också: Trump: FBI-chefen var en knäppskalle

De frågor som Comey kommer att höras om gäller bland annat den misstänkta ryska inblandningen i det amerikanska presidentvalet och eventuella kontakter mellan Trumpkampanjen och Ryssland. Men också frågor kring hans avsked från FBI kan komma upp.

– Jag hoppas att den tidigare FBI-chefen Comeys vittnesmål kommer att hjälpa oss att få svar på frågor som har dykt upp efter det att Comey så plötsligt fick sparken av presidenten, säger Warner i ett uttalande.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.