Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-22 09:03

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/fem-doda-efter-explosion-i-ukrainsk-gruva/

Världen

17 döda efter explosion i ukrainsk gruva

Räddningsarbetare vid gruvan. Foto: EPA/TT

Antalet döda i en gruvolycka i östra Ukraina har stigit till 17. Gasexplosionen i kolgruvan inträffade på lördagen i byn Yurievka i utbrytarrepubliken Luhansk.

Samtliga dödsoffer har identifierats. Ingen saknas.

Rätta artikel

Gruvan stängdes 2014 på grund av strider mellan ukrainska regeringsstyrkor och ryskstödda separatister men öppnades igen 2018.

Större delen av Ukrainas kol bryts i landets östra delar, där kriget har krävt omkring 13.000 liv sedan Ryssland 2014 ställde sig på rebellernas sida och annekterade den ukrainska Krimhalvön. Det internationella samfundet har varken erkänt annekteringen av Krim eller utbrytarrepublikerna Luhansk och Donetsk.

Ämnen i den här artikeln:

Ukraina
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt