Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-16 14:16

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/fem-dodade-i-kitzbuhel-25-arig-man-gripen/

Världen

Fem dödade i Kitzbühel – 25-årig man gripen

Det var här som 25-åringen ska ha tagit sig in i bostaden och dödat fem personer. Foto: ZOOM.TIROL/AFP

Fem personer har skjutits ihjäl på den österrikiska semesterorten Kitzbühel. En 25-årig man har gripits misstänkt för mord.

Polisen tror att det rör sig om ett svartsjukedrama – två av offren var hans ex-flickvän och hennes nya kille.

Relationen mellan 25-åringen och den 19-åriga kvinnan ska ha avslutats för två månader sedan, uppger tidningen Morgenpost

Strax före dådet ska ex-paret ha haft ett bråk inne i en lokal på semesterorten. 25-åringen ska sedan ha gått hem till hennes föräldrars hus vid fyratiden på morgonen och knackat på dörren. Han hamnade i ordväxling med ex-flickvännen varpå hennes pappa bad honom lämna egendomen, skriver Merkur

Därefter gick han hem till sig och hämtade ett skjutvapen som tillhörde hans bror. Han återvände till föräldrarnas hus och sköt ex-flickvännens pappa, 51-åriga mamma och hennes 25-årige broder. 

Ex-flickvännen och hennes nya kille befann sig i en en annan del av fastigheten som var låst, men 25-åringen slog sönder en fönsterruta, tog sig in via balkongen och dödade dem.

Efter morden gick den 25-årige mannen till polisen och anmälde sig själv. 

– Jag har precis mördat fem personer, ska han ha sagt.

Polisen beordrade ut 25 enheter till fastigheten, där de fann de fem personerna döda. 

25-åringen är varken straffad för något eller känd av polisen sedan tidigare. Enligt uppgifter från polisen är han känd som en lugn person. Han ska heller inte ha varit berusad vid tidpunkten för dådet. 

Den misstänkte gärningsmannen bodde hemma hos sin familj. Skjutvapnet som användes vid dådet hade anskaffats på laglig väg och förvarades inlåst, det är oklart hur 25-åringen lyckades komma åt det. Mannen ska även ha haft med sig en kniv till mordplatsen, men det är inte fastställt om han använde sig av den.

Polisen utgår ifrån att det handlar om ett svartsjukedrama och menar att motivet är en ”avslutad kärleksrelation”.

Det finns inget som tyder på att någon annan person varit inblandad i dådet, utan 25-åringen ska ha agerat på egen hand.