Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Världen

Filmklipp visar hur soldat skjuter skadad misstänkt

Två palestinska knivmän angrep en israelisk soldat i Hebron. Jerusalem Post har publicerat en bild som visar hur en av dem därefter skjuts i huvudet när han ligger orörlig på marken.

Videon är filmad av människorrättsgruppen B'Tselem. Gruppen var på plats i Hebron när en skadad israelisk soldat fördes bort i ambulans efter att ha angripits av två palestinska knivmän på torsdagen.

På filmklippet ser man hur den ena palestinska knivmannen ligger orörlig på marken medan sjukvårdare packar in den skadade soldaten i en ambulans. Sedan ser man hur en av soldatens kollegor osäkrar sitt vapen, siktar mot den orörliga mannen på gatan, ett skott hörs och när den palestinska mannen återigen syns i bild flyter blod ut från hans huvud.

Israeliska armén har påbörjat en utredning av händelsen och soldaten som avlossade sitt vapen har stängts av i väntan på resultatet av denna.

”Det här är en allvarlig incident som helt går emot Israeliska arméns anda och det som förväntas av israeliska soldater och befäl”, skrev armén i ett uttalande.

Även den andra palestinska knivmannen sköts ihjäl. Omständigheterna krings hans död är oklara. Båda männen ska enligt Palestinas hälsomyndighet ha varit 21 år gamla.

Händelsen inträffade i en del av Hebron där israeliska bosättare lever sida vid sida med palestinier, skriver Reuters.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.