Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-02-27 21:07

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/finlandsk-forskare-putins-politik-kan-radda-svenskan/

Världen

Finländsk forskare: Putins politik kan rädda svenskan

Riksdagshuset i Helsingfors – här ska ledamöterna inom kort debattera svenskans ställning i det finländska skolsystemet. En forskare ser ett direkt samband mellan mellan Finlands utrikespolitiska läge och inställningen till svenska språket.
Riksdagshuset i Helsingfors – här ska ledamöterna inom kort debattera svenskans ställning i det finländska skolsystemet. En forskare ser ett direkt samband mellan mellan Finlands utrikespolitiska läge och inställningen till svenska språket. Foto: Magnus Fröderberg / Wikimedia Commons (CC BY 2.5 DK)

När Finland känner ett hot från öster närmar sig landet Sverige och övriga Norden. Det hävdar finländske forskaren Janne Väistö. ”Det skulle inte förvåna mig om Ukrainakrisen räddar skolsvenskan”, säger han till tidningen Hufvudstadsbladet. Inom kort hamnar svenska språket på finländska riksdagens bord.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in