Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-08-24 00:48

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/fjarde-ebolafallet-i-miljonstaden-goma/

Världen

Fjärde ebolafallet i miljonstaden Goma

Foto: AP

En fjärde person har konstaterats smittad med ebola i miljonstaden Goma i östra Kongo-Kinshasa. Det innebär att smittan verkar spridas snabbt i staden som ligger vid gränsen mot Rwanda.

TT Text

Den smittade var gift med den man som dog av smittan tidigare i veckan. Parets dotter har också testats positivt för ebola, enligt lokala myndigheter.

Mannen dog i onsdags efter att ha sökt behandling. Men sjukdomsförloppet hade redan gått för långt för att han skulle kunna räddas.

Hittills har 200 personer som mannen haft kontakt med spårats och omkring 160 av dem har vaccinerats, enligt myndighetsuppgifter.

Över 1.800 personer har dött hittills i utbrottet. Det gör utbrottet till det näst dödligaste hittills, efter utbrottet i Västafrika 2014.

Ämnen i den här artikeln:

Rwanda
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Rätta artikel

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt