Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
169 kr/månad

Vakna med DN på helgen. Halva priset på papperstidningen i tre månader!

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-08-19 14:49

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/fler-an-200-doda-i-indiska-monsunregn/

Världen

Fler än 200 döda i indiska monsunregn

Räddningspersonal och frivilliga söker efter överlevande från ett jordskred i Puthumala, Kerala. Foto: STR/AFP

Dödstalet till följd av årets kraftiga monsunregn i Indien stiger.

På tisdagen har över 200 människor bekräftats döda, medan skyfall fortsätter att plåga landets västra och södra kustregioner.

TT Text

Värst är situationen i Kerala, som också drabbades hårt i fjol då 450 människor dog när delstaten drabbades av de värsta översvämningarna på nära ett sekel.

– Dödstalet i delstaten har stigit till 88, och fortfarande saknas minst 40 personer, säger Pramod Kumar, polisens talesperson i Kerala.

Även i delstaterna Karnataka, Maharashtra och Gujarat har dödsfall rapporterats. Hundratusentals människor i de drabbade områdena har tvingats evakuera.

Monsunregn dödar årligen hundratals människor i Indien av bland annat översvämningar och ler- och jordskred. Skyfallen varar oftast mellan juni och september och drabbar även närliggande länder.

Ämnen i den här artikeln:

Väder
Indien
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Rätta artikel

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt