Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-04 06:32

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/fler-ar-ute-pa-gatorna-i-sydafrikas-kakstader-trots-utegangsforbud/

VÄRLDEN

Fler är ute på gatorna i Sydafrikas kåkstäder – trots utegångsförbud

Bild 1 av 2
Foto: Erik Esbjörnsson
Bild 2 av 2
Foto: Erik Esbjörnsson

JOHANNESBURG. Coronaviruset har fått fäste i Afrika och regeringarna har svarat med samma hårda metoder som använts i en rad länder över hela världen. Men nu börjar dessa ”lockdowns” bita för invånare som redan är hårt pressade ekonomiskt. Sveriges statsepidemiolog Anders Tegnell, som själv har arbetat i flera länder på kontinenten, anser att den svenska ”mjukare” modellen borde gå på export söderut.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.