Dödssiffran stiger efter tågolycka i Tekirdagregionen i Turkiet - DN.SE
Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Världen

Fler döda efter tågolyckan i Turkiet

00:52. Dödssiffran stiger efter tågolyckan i Tekirdagregionen i nordvästra Turkiet på söndagsmorgonen, där nu 24 människor har omkommit, enligt landets vice premiärminister Recep Akdag.

Dödssiffran stiger efter tågolyckan i Tekirdagregionen i nordvästra Turkiet på söndagsmorgonen, där nu 24 människor har omkommit. Ytterligare 73 har skadats. 

Det stod snabbt klart att söndagens olycka i nordvästra Turkiet hade krävt flera människoliv, och på söndagen kom uppgifter om ett tiotal döda. På måndagsmorgonen hade den siffran stigit till 24 döda. Beskedet gavs av Turkiets sjukvårdsminister Recep Akdag, rapporterar nyhetsbyrån Anadolu

Sammanlagt har 338 människor fått vård efter olyckan, och 124 av dem befinner sig fortfarande på sjukhus. Tidningen Hürriyet uppger på måndagsmorgonen att antalet skadade är 73. 

Tåget, som hade 362 passagerare, spårade ur efter kraftigt regn som fått marken under spåren att erodera. Tågspåren kontrollerades senast i april, enligt regeringen.

Sökinsatsen efter överlevande har avslutats.

Kort efter att turkiska myndigheter och militär skickade resurser till platsen infördes också ett förbud för turkiska medier att publicera uppgifter om händelsen, enligt Hürriyet. Tidningen rapporterar att en järnvägsexpert dessförinnan hade uttalat sig i media om att privatiseringar som hade genomförts hade lett till att antalet tjänstemän som genomför kontroller av järnvägsnätet hade skurits ner. 

Läs mer: Turkisk tågolycka har krävt flera dödsoffer

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.