Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-02-24 07:27

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/fler-ska-fa-servera-dodligt-giftig-fisk/

Världen

Fler ska få servera dödligt giftig fisk

Blåsfiskar i ett akvarium på en restaurang i Osaka, Japan.
Blåsfiskar i ett akvarium på en restaurang i Osaka, Japan. Foto: Alamy
Den japanska delikatessen fugu är så giftig att minsta misstag i beredningen av blåsfisken kan vara dödligt. Trots det planerar myndigheterna i Tokyo att lätta på dagens restriktioner som innebär att endast professionellt utbildade och licensierade kockar får servera rätten.
Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in