Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-12-13 13:05

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/flera-doda-i-busskrasch-i-slovakien/

Världen

Flera döda i busskrasch i Slovakien

Foto: AP

Minst 12 personer har omkommit och ytterligare 17 har skadats i en svår trafikolycka i Slovakien. En buss krockade med en lastbil, som av oklar anledning började kränga på vägen. Enligt lokala medier fanns främst skolbarn på bussen. 

Olyckan inträffade tidigt på onsdagseftermiddagen i närheten av staden Nitra, tio mil öster om den slovakiska huvudstaden Bratislava.

En lastbil lastad med sten ska ha kolliderat med en fullsatt landsvägsbuss. Enligt Tv-bolaget Markiza fanns det framför allt skolungdomar ombord på bussen.

Inrikesminister Denisa Sakova uppger för journalister att 12 personer omkommit och 17 skadats, varav tre allvarligt, rapporterar tidningen SME. Bland de skadade finns lastbilsföraren.

Sakova beskriver händelseförloppet så här: Lastbilen, som sannolikt var överlastad, var på väg mot Nitra när den började kränga på vägen. På väg nedför en backe försökte den mötande bussen undvika kollision men träffades i sidan och välte ner i ett dike.

En stor räddningsinsats pågår på olycksplatsen, och ett tält har satts upp för vård av skadade. Besvärliga väderförhållanden försvårar räddningsarbetet, enligt SME

Siffrorna över antalet döda och skadade kan komma att stiga, uppger den lokala räddningstjänsten. Flera personer ska fortfarande sitta fastklämda inne i bussen.

Premiärminister Peter Pellegrini avbryter en resa till Cypern för att resa till olycksplatsen. Även sjukvårdsminister Andrea Kalavska och transportminister Arpad Ersek är på väg dit.