Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-04-22 14:29

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/flera-doda-i-husras-i-brasilien/

Världen

Flera döda i husras i Brasilien

00:37. Minst två personer har dött och sju skadats efter att två byggnader kollapsat i Rio de Janeiro i Brasilien. Uppgifter om fler döda cirkulerar i olika medier, men har inte bekräftats av myndigheterna.

Minst sju människor har omkommit i ett husras i ett fattigt område i Rio de Janeiro, meddelar brasilianska myndigheter. Området drabbades hårt av kraftiga regn tidigare i veckan.

Rätta artikel

Två byggnader i det fattiga området Muzema rasade under fredagen. Uppgifter om fler döda cirkulerar tidigt i olika medier. På lördagen släppte brandkåren en uppdaterad lista över förolyckade och försvunna, skriver den brasilianska nyhetssajten G1. Då konstaterades sju personer döda och 17 betraktas som försvunna.

Delar av vägen upp till de rasade husen hade sköljts bort av de kraftiga regnen, vilket försvårat räddningsinsatsen och sökandet efter fler människor i bråten.

Det finns inga uppgifter om hur många som bodde i byggnaderna. Myndigheterna försöker komma fram till hur många som saknas genom att fråga grannar och släktingar.

Många av byggnaderna är dåligt byggda utan bygglov.

Rio de Janeiros viceguvernör Cláudio Castro uppger att närliggande byggnader kan komma att rivas för att förhindra att liknande katastrofer inträffar igen.

Ämnen i den här artikeln:

Brasilien
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt