Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Världen

Flera döda i matkravaller i Algeriet

Två personer har dödats och omkring 400 skadats i de matkravaller som fortsätter för fjärde dagen i Algeriet.

Protesterna startade på onsdagen efter ett pyrande missnöje med höga arbetslöhetessiffror och allt högre matpriser. De mest omfattande protesterna har genomförts i Kabylieregionen som betecknas som ett område med starkt al-Qaida-inflytande, skriver Reuters.

Många invånare har bunkrat socker, olja och mjöl och flera personer som talat med Reuters beskriver hur butiker också tömts på mjölk och bröd och en rad andra varor. Flera viktiga konsumtionsvaror har fördubblat sina priser på några få månader samtidigt som arbetslösheten enligt regeringen ligger på 10 procent. Oberoende uppgifter, som citeras av Reuters, talar om en 25-procentig arbetslöshet.

– Jag är rädd och det råder en mycket spänd stämning, säger 65-årige Abdallah Chiboub som bor i Bab Ezzouar i östra delen av landet till nyhetsbyrån.

Men protesterna har också drabbat banker, postkontor och regeringsbyggnader under framför allt natten mellan torsdag och fredag.

Myndigheterna har reagerat med att lova förbättringar efter helgen och det finns uppgifter om att maxpriser på bland annat matolja och socker kan komma att införas.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.