Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-06-01 17:08

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/flera-doda-och-tusentals-sjuka-efter-gaslacka-i-indien/

Världen

Flera döda och tusentals sjuka efter gasläcka i Indien

00:39. Minst nio personer är döda, varav ett barn, efter en stor gasläcka i den indiska delstaten Andhra Pradesh. Över 1 000 personer har lagts in på sjukhus.

Minst åtta personer har dött och över 5.000 har insjuknat efter en stor gasläcka vid en anläggning tillhörande LG Polymers i den indiska delstaten Andhra Pradesh, rapporterar Times of India.

TT-AFP Text

Enligt polisen har gasen börjat läcka ur två 5.000-tonscisterner som lämnats utan översyn i de restriktioner som råder på grund av coronapandemin.

Polis på plats utanför LG Polymers efter gasläckan.
Polis på plats utanför LG Polymers efter gasläckan. Foto: AFP

Enligt nyhetssajten News 18 har 200 personer lagts in på sjukhus.

Det ska röra sig om styrengas som läckt ut.

Olyckan inträffade i anläggningen i staden Vizag (Visakhapatnam) vid den indiska ostkusten klockan 03 på torsdagsmorgonen lokal tid. 

Times of India, som liverapporterar om händelsen, skriver att panik utbröt bland invånarna i en radie på tre kilometer runt olycksplatsen. En del sågs ligga medvetslösa på gatan, medan andra hade andningssvårigheter.

Bland dödsoffren ska två äldre personer och en åttaårig flicka finnas.